انسانها از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. این تفاوت در گروههای خونی آنها نیز وجود دارد. فردی كه گروه خونی A مثبت دارد، نمیتواند از فردی با گروه خونی B منفی خون بگیرد زیرا در این صورت بدنش به شدت واكنش نشان میدهد. در مورد موادغذایی نیز همین مساله صادق است، یعنی برخی موادغذایی كه بدن بعضی افراد به خوبی میپذیرد با دستگاه گوارش برخی دیگر از افراد سازگار نیست. البته در اینكه دستگاه گوارش میتواند خود را سازگار كند، شكی نیست اما اگر بدانید چه موادغذاییای با بدن شما سازگارتر هستند، نیازی نیست بیدلیل دستگاه گوارشتان را خسته كنید.
گروه خونی O
گروه خونی O، قدیمیترین و رایجترین گروه خونی است كه از 50 هزار سال پیش تاكنون در رگهای انسانها جریان داشته است. بررسیها نشان دادهاند گروه خونی انسانهای اولیهO بوده و با توجه به اینكه آنها بیشتر گوشتخوار بودهاند، پس بدنشان با این ماده غذایی سازگار شده است. معده افرادی كه گروه خونی O دارند اسید و تمام آنزیمهای لازم برای هضم پروتئینهای حیوانی را به اندازه كافی تولید میكند. از سوی دیگر، گروه خونی O دهنده جهانی است اما فقط از گروه O میتواند خون دریافت كند. از دیگر مزیتهای این گروه خونی، سیستم ایمنی قوی و متابولیسم خوب است.
جالب است بدانید سیستم ایمنی خوب و قوی این گروه، باعث میشود بیشتر به بیماریهای خودایمنی مبتلا شوند و میزان ابتلا به آلرژی نیز به همین علت در آنها بالاتر است. دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی O به راحتی با غذاهای جدید سازگار نمیشود و جز پروتئین با سایر گروههای غذایی مشكل دارد. اگرچه این عدم تحمل را نمیتوان مسوول بروز مشكلات موثری در این افراد دانست، ولی ظاهرا در مقابل زخمهای معده و اثنیعشر حساسیت بیشتری دارند.
از آنجا كه دستگاه گوارش افراد دارای این گروه خونی با مصرف پروتئین مشكلی ندارد، میزان چربی دریافتیشان بالاست و به همین علت خطر ابتلا به گرفتگی شرایین و ناراحتیهای قلبی – عروقی در آنها افزایش مییابد. به كسانی كه گروه خونیشان O است، توصیه میشود میزان مصرف پروتئینهای حیوانی را كاهش دهند و سعی كنند سبزی را وارد برنامه غذاییشان كنند، در ضمن مراقب مصرف غلات، كلم و سبزیهای خشك باشند زیرا بدن آنها در هضم گلوتن كمی دچار مشكل است.
گروه خونی A
این گروه خونی از حدود 20 هزار سال پیش یعنی از زمان